Poljem se širi miris katrana

Najveći zagađivači u TK smješteni su u Lukavcu.
Bukvalno u gradu Lukavcu.
Dok drugim opštinama koje se graniče sa lukavačkom ovo zagađenje je veliki problem u Lukavcu svi šute ili stidno šapuću. Moguće je da su ostali bez zraka pa samo otvaraju usta kao riba na suhom t.j. kao riba u Spreči prepunoj kreča, katrana, jalovine.
Problem se neće riješiti sam, neće ga riješiti ni vlast. Nije ga rješavala ni ona prije jer bi se time taklo u 1000 radnih mijesta i veliki prihod koji se slijeva u budžet opštine od rada fabrika – zagađivača.
Glasačkoj mašini ovaj problem nije zanimljiv jer u konačnici „na mostu dobio – na ćupriji izgubio“ glasove produžavajući život jednim ali i uzimajući hljeb drugima je rizično, a glasovi trebaju sad, trenutno, do jeseni.
Da smrdi – smrdi zaista. Da je otrov – otrov je zaista. Da su stanovnici Lukavca pasivni – pasivni su zaista, a tiče se njih više nego komšija koje su se eto našli da se bune jer im smrdi tuđe.
Dragi Lukavčani, ako vasi ima još živih vrijeme je za akciju, vrijeme je za dizanje glasa jer uskoro ako se ovo trovanje nastavi ovim tempom, vrijeme će za sve Lukavčane biti vječno.
Ako se uskoro šta ne promjeni na bolje mnogi Lukavčani će šetati „Stazama bosanskih kraljeva“ a političarima to neće biti na pameti ni ko prošlogodišnji „List“.

zmajbih
Lukavac nezvanicno , sve sto se desava iza kulisa grada Lukavca

Komentariši